• Stjärnförvaltaren: ”Vi är riktiga aktienördar”

  2016-12-02

  "Vi är båda helt övertygade om att det är viktigt att investera i få bolag. Det innebär att vi kan bolagen på våra fem fingrar och därmed sänker vi risken i fonderna", säger PO Nilsson.

  Fondbolaget Prior Nilssons två aktiefonder har slagit marknaden med råge sedan de startade. Ett aktienörderi av rang är en viktig förklaring. En annan en disciplinerad arbetsmetodik med få innehav som – tvärt emot ekonomisk teori – sänker fondernas risk. 

  Aktiefonderna Sverige Aktiv och Realinvest har gått riktigt starkt sedan de startade för drygt fyra respektive tre år sedan. Sverige Aktiv, som investerar i svenska storbolag, ligger i topp bland Sverigefonder de senaste tre åren och i skrivande stund, med en avkastning på 14,5 procent* , är det en av de bästa Sverigefonderna hittills i år.

  – Jag och Torgny är riktiga aktienördar. Vi sitter mitt emot varandra och diskuterar aktier dagarna i ända. Och det är bland annat i de samtalen som våra investeringsidéer föds, berättar PO Nilsson som tillsammans med Torgny Prior förvaltar bolagets fyra fonder, två aktiefonder och två hedgefonder.

   Investerarbrevet har skrivit en artikel om oss och vår förvaltning, läs artikeln i sin helhet här

Att en fond tidigare har ökat i värde är ingen garanti för att den ska göra det även i framtiden. Dina fondandelar kan öka eller minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För mer information om risk se fondernas informationsbroschyr under Blanketter och Informationsmaterial med fondbestämmelser, eller beställ den via info@pnfonder.se eller 08-441 77 00.